Федерер на полуфинал, Ноле се отказа



11-11-2011 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж в зала, с награден фонд 2,75 милиона евро. Третият в схемата швейцарец победи с 6:3, 7:5 Хуан Монако (Аржентина) за 84 минути.

Швейцарецът направи решителен пробив в 11-ия гейм на втория сет, с който спечели мача. На полуфиналите съперник на Федерер ще бъде Томаш Бердих от Чехия.

Бердих, номер 5 в схемата, отстрани третия в световната ранглиста Анди Мъри (Великобритания) в драматичен мач с 4:6, 7:6 (7:5), 6:4. Срещата продължи над три часа. Мъри направи пробив в седмия гейм на първия сет, който спечели с 6:4. Във втората част Бердих спечели след тайбрек. В третия решителен сет чехът стигна до пробив в деветия гейм и спечели мача. Така Бердих сложи край на серията от 17 поредни победи на Мъри и нанесе втората загуба на британеца в срещите му от средата на месец август насам.

За полуфиналите без игра се класира Жо-Вилфред Цонга (Франция), след като Новак Джокович (Сърбия) се отказа от двубоя. Световният номер едно е с травма на рамото и напусна турнира. На полуфиналите Цонга ще играе с Джон Иснър. Американецът преодоля четвъртия Давид Ферер (Испания) с 6:3, 3:6, 6:3.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини