Пиронкова подари ракетата си на сайта ни



16-11-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в дамския тенис Цветана Пиронкова тренира усилено в Пловдив и се готви за турнира за смесени отбори "Хопман къп" в Пърт. Тя се включи и в благотворителна акция за събиране на средства за борба с рака на гърдата. Освен това поигра Wii тенис с главния редактор на сайта Любомир Тодоров и после му подари ракетата си.

"Заминавам на 27 декември за Австралия. Вълнувам се, че ще представяме България с Григор Димитров на този голям форум и се надявам да постигнем успехи. Съчетавам тренировки с активна почивка. Подготвям се на кортовете на Новотела. Загрявам с футбол, ставам все по-добра", каза с усмивка спортната звезда за Offroad-Bulgaria. В турнира Цеци и Григор са в група с Чехия (с Квитова и Бердих), шампионите от Съединените щати (Матек и Фиш) и Дания с Каролине Возняцки.

Тя заяви още, че през 2012 година има много отговорни състезания - освен "Хопман къп", това е отборното състезание Fed Cup в Израел, турнирите от Големия шлем и Олимпиадата в Лондон. И разбира се заключителният Турнир на шампионките през ноември в зала "Арена Армеец" в София.

"Доволна съм от изминалия сезон. Можех да направя и по-добри класирания, но и това не е малко. Надявам се догодина да постигна повече. Благодаря на БФТ за подкрепата", каза Пиронкова.

Тя получи от спонсора на федерацията МТел бял iPhone S4. Цветана подписа розова фланелка, която отива на благотворителен търг. Средствата от продажбата й отиват за борбата за рака на гърдата.

Сайтът racketi.com спечели признание извън дебрите на писаното слово След упорита битка на "корта" на видеоиграта Wii на Nintendo между най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и главният Любомир Тодоров полуфиналистката от Wimbledon трябваше да сложи оръжие в центъра на "М-Тел" в мол "Сердика".

В буквалния смисъл. Тодоров джентълменски позволи на звездата на световния спорт да спечели двубоя на игровата конзола. Заради куража му единствен от всички присъствали журналисти да се осмели да играе тенис срещу човека, от когото Винъс Уилямс и Вера Звонарьова сънуват кошмари, Пиронкова му подари ракетата си. Точно тази Head Instinct MP, с която победи Винъс на Wimbledon през юни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини