Диа Евтимова тренира с чешки специалист



18-11-2011 00:00 | Станко Димов
Чешкият треньор Вацлав Здражила ще консултира Диа Евтимова и нейния баща и личен треньор д-р Евтим Евтимов в подготовката за Откритото първенство на Австралия. Първият етап на тренировките ще бъде в Хасково и София. Над 15 години той изкарва в САЩ, където най-напред постига успехи като тенисист в колежанското първенство, а после и като треньор.

Здражила за последно беше треньор до лятото на полуфиналистката от „Алианц къп 2009” Андреа Хлавачкова, която спечели титлата на Roland Garros на двойки тази година с Луцие Храдецка. Преди това е бил наставник на Сандра Захлавова.

"За мен най-важното е да подобря играта на Диа, това обаче не води автоматично до подобряване на резултатите, защото те трудно могат да бъдат прогнозирани", каза чехът. Той допълни, че в подготовката за Австралия, където хасковлийката ще участва за първи път, ще бъде необходимо да се обърне сериозно внимание и на външните фактори. "Голямата влажност, високите температури и часовата разлика - в това е спецификата на първия турнир от Големия шлем в сравнение с останалите", допълни Здражила, цитиран от Новинар Юг.

Той е категоричен, че хасковлийката ще постигне още по-големи успехи: "Тя е работохолик и доста умна. Това е добро съчетание за успех в женския тенис. Добре се разбираме, много бързо Диа схваща какво искам от нея и го прави. Психически е много стабилна, не е паникьорка, което ѝ помага в трудните ситуации да взема правилните решения на корта. По това си качество се приближава до Петра Квитова", твърди Вацлав Здражила.

Специалистът ще пътува за Австралия с Диа Евтимова, а д-р Евтимов ще остане в България по време на откритото първенство. "Ако в началото на годината Диа постигне добри резултати, може да помислим за едно дългосрочно сътрудничество със Здражила", каза вчера таткото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини