Роджър Федерер на финал №100



26-11-2011 00:00 | Станко Димов
Великият Роджър Федерер се класира на стотния финал в кариерата си и стана петият тенисист в историята с подобно постижение. Той се наложи рутинно над Давид Ферер със 7:5, 6:3 на полуфинала на ATP World Tour finals в лондонската зала „О2 Арина”. Така големият шампион ще се бори за рекордна шеста титла от мастърсите и се завърна на трето място в световната ранглиста.

Швейцарецът нанесе удар в края на сета. Той поведе с 40:15 в 11-ия гейм и проби при втората си възможност, когато форхендът на Ферер излезе в аут. Последва убедителен сервис гейм, приключен с мощенначаленудар. Първата част продължи точно 50 минути.

Роджър продължи да натиска и постигна брейк за 1:0 с убийствен ретур на втори сервис. В петия гейм рекордьорът по титли от Големия шлем пропусна да приключи на практика нещата, след като профука лековато две точки за пробив. В деветия гейм обаче нямаше прошка и при втория мачбол Федерер приключи двубоя. Така той има вече 12 победи от 12 мача срещу испанеца.

За седми път в своята кариера Роджър ще играе на финал в турнира на най-добрите. Неговият съперник в неделя ще бъде определен в двубоя между Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини