Грозданов и Енев на финала



03-12-2011 00:00 | Станко Димов
Тихомир Грозданов и Тодор Енев са двамата финалисти на силния тенис турнир за мъже „Д-р Тодор Тодоров” под шефството на БФТ и БНТ за наградите на „Шарп”. Така шампионът от 38-мото издание на надпреварата ще бъде определен в сблъсък между първите двама в схемата утре от 13.00 ч. в столичната зала „София”. Срещата ще бъде предавана на живо по БНТ Свят, съобщиха от родната федерация.

В първия полуфинал Енев взе пловдивското дерби срещу Илия Кушев с 6:0, 7:5. Така до момента той има само десет загубени гейма в турнира. "Много добър мач стана. Бързият успех в първия сет ме накара да се отпусна във втория. След това съм доволен от другите геймове до края на мача”, коментира Енев след края на двубоя.

Неговият опонент за финала стана ясен след изиграване на срещата между Грозданов и Ивайло Трайков. Лидерът в основната схема се наложи с 6:1, 6:3, с което си осигури място в заключителния мач утре за по-малко от час игра.

„С всеки изминал ден се чувствам все по-добре на корта. Още в началото на двубоя наложих високо темпо и принудих Трайков да допусне доста грешки. През целия мач бях спокоен, играх без напрежение. На финала ще бъда срещу Тошко Енев, който на тази настилка се представя силно. Надявам се да имам добър ден и да го победя”, коментира Грозданов.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини