Пиронкова спечели двете победи на годината



15-12-2011 00:00 | Станко Димов
Две победи на Цветана Пиронкова заеха челните места в анкетата на racketi.com за най-значимите успехи в тениса за годината.

Първата позиция е за успеха на Цеци на осминафиналите на Wimbledon срещу Винъс Уилямс. На 27 юни пловдивчанката разби петкратната шампионка в турнира от Големия шлем с 6:3, 6:2. Така за втора поредна година Пиронкова елиминира Винъс от любимия й турнир в Лондон. 32-ма човека гласуваха за този мач.

Втората позиция е за победата на Цветана – отново в „Ол Инглънд клъб”, над финалистката от 2010 година Вера Звонарьова с 6:2, 6:3 . По този начин българката си върна за загубата от предишното издание на Wimbledon. Този успех на Цеци получи 12 гласа.

На трето място е Григор Димитров. За успеха му над Маркос Багдатис на клей в Мюнхен с 3:6, 7:6(6), 6:2. Така Гришо се класира за първия си четвъртфинал в състезание под егидата на АТР. За победата на хасковлията дадоха своя вот деветима.

С по един глас четвъртата позиция в допитването си разделят успеха на Григор Димитров срещу Хуан Игнасио Чела в Стокхолм и победата на Елица Костова на финала в Добрич над Елена Богдан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини