Цеци за шести път №1 в тениса ни



17-12-2011 00:00 | Станко Димов
Първите ни ракети Цветана Пиронкова и Григор Димитров бяха определени за най-добра тенисистка и най-добър тенисист на 2011 година от Българската федерация по тенис. Церемонията по официалното награждаване се състоя днес в столичната зала "София".

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов връчи наградата на Пиронкова. Гришо отсъстваше както и миналия сезон. 24-годишната пловдивчанка заслужи приза за шести пореден път.

"Смятам, че годината беше добра за мен. Имах хубави представяния по турнирите, направих добри мачове и отбелязах растеж в играта си. Надявам се през следващия сезон също да се представя добре и най-малкото да защитя позициите си. Работя върху някои нови компоненти в играта си, които се надявам да приложа успешно през следващата година", каза Пиронкова при награждаването, цитирана от БФТ.

Пловдивчанката и Григор Димитров ще представят България при дебюта на страната на турнира за смесени отбори "Хомпан Къп" в Пърт (Австралия) началото на януари. "С нетърпение очаквам тези срещи, защото досега не съм играла смесени двойки. Ще ми бъде много интересно. Надявам се да се представим достойно", каза още Пиронкова.

По време на церемонията премиерът Борисов награди и европейския вицешампион Димитър Кузманов като най-добър млад тенисист на България. За най-добра млада тениситка пък беше определена Джулия Терзийска, която получи своята награда от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

За най-добър тенис клуб за втора поредна година беше определен Левски (София).

На церемония бяха наградени и най-добрите малки тенисисти от веригата DEVIN детски тенис, които получиха от изпълнителния директор на "Девин" АД Цветан Лъжански предметни награди, а от президента на БФТ Стефан Цветков - специални шампионски статуетки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини