Пиронкова води отбора за Fed Cup



07-01-2012 00:00 | Станко Димов
Международната тенис федерация ITF обяви снощи номинациите на отборите за двубоите от Първа група на Евро-африканската зона на отборния турнир Fed Cup. Срещите са от 1 февруари в Ейлат, Израел, както и миналата година.

За поредна година Цветана Пиронкова ще бъде лидер на България. Освен нея капитанката Дора Рангелова е записала в състава Елица Костова, Диа Евтимова и дебютантката Изабелла Шиникова. През 2011-а в тима беше Магдалена Малеева, която с огромния си опит помогна националките да се задържат в тази група.

Жребият за разпределение на групите за турнира ще се тегли в понеделник, 9 януари, в квартирата на федерацията в Лондон. България няма да бъде сред водачите на групи.

Сред най-опасните съпернички на Цеци и компания са отборите на Полша с Агниешка и Урсула Радвански, на Румъния (Моника Никулеску, Ирина-Камелия Бегу, Симона Халеп и Александра Дюлгеру), на домакините от Израел, начело с Шахар Пеер, на Швеция със София Арвидсон и Юхана Ларшон и на Холандия с Аранча Рус и Михаела Крайчек.

Fed Cup е най-голямото ежегодно отборно състезание в женския спорт. Тази година заявки за участие са дали 90 нации.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини