Готие и Шабана на финала в Лондон



08-01-2012 00:00 | Станко Димов
Французинът Грегори Готие (на снимката) и египтянинът Амър Шабана се класира за финала на финалите на Световните серии по скуош, в „Куинс клъб”, Лондон, които са с награден фонд 110 000 долара. При дамите за титлата ще спорят Никол Дейвид от Малайзия и ирландката Маделин Пери.

Бившият номер едно в света Готие се справи убедително на полуфиналите с друг играч, оглавявал ранглистата – Карим Дарвиш, с 11:5, 11:5. Египтянинът поведе с 4:0 точки в началото на мача, но вторият поставен французин успя да направи обрат и да спечели срещата за 33 минути игра.

„В първия гейм Карим атакуваше, а аз не бях достатъчно остър. Бях съсредоточен в овладяването на центъра на корта. Като взех обаче първата част, добих самоувереност и заиграх своята игра”, обясни простичко Грег, който за четвърти път ще спори за титлата на финалите от четири участия в тях.

В другия полуфинал световният номер едно Джеймс Уилстроп претърпя изненадваща загуба от Шабана с 11:13, 5:11.30-годишният левичар от Египет записа първи успех над англичанина този сезон. Амър, който в продължение на 33 месеца оглавяваше ранглистата, за втора поредна година е на финал.

Готие размаза Шабана в първата среща в предварителната група м "Куинс клъб" с категоричното 11:7, 11:4

При дамите световната номер едно Никол Дейвид загуби гейм, но успя да се измъкне срещу англичанката Лаура Масаро, за да надделее след 8:11, 11:4, 11:3. В другия полуфинал Маделин Пери елиминира втората в ранглистата Джени Дънкаф с 11:13, 11:8, 11:5 и остави Острова без представител в заключителните двубои.

Финалните срещи започват в 16:00 часа българско време и ще бъдат предавани пряко по телевизия Sky Sports и www.psasquashtv.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини