България с Австрия и Естония за Fed Cup



09-01-2012 00:00 | Станко Димов
България попадна в група "A" заедно с отборите на Естония и Австрия за предстоящите двубои от Първа група на Европа-африканската зона на турнира. Fed Cup. Срещите от неофициалното световно първенство за жени ще се проведат от 1 до 4 февруари в Ейлат, Израел, за втора поредна година.

Тимът на България, в състав Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и дебютантката Изабелла Шиникова, и с капитан Дора Рангелова ще се изправи срещу няколко тенисистки от Топ 100 на света. В състава на Австрия са световната №44 Тамира Пашек, както и Патриция Майр-Ахлайтнер (№98) и Ивон Мойсбургер (№139).

За Естония пък ще играе звездата им Кая Канепи, която в момента се намира под №26 в ранглистата на WTA и преди дни спечели турнира в Бризбън.

Според регламента на турнира всеки от двубоите включва по три мача - два на сингъл и един на двойки. Завършилите на първите места в четирите групи ще се изправят в пряк сблъсък, победителите от който ще се класират за плейофите за влизане в Световна група II през април.

Последните в класирането ще се срещнат, за да определят кои два тима ще отпаднат и през 2013 г. ще играят във втора група на зона Европа-Африка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини