Елица с лек жребий в Мелбърн, Диа срещу поставена



11-01-2012 00:00 | Станко Димов
Двете български тенисистки, които участват в квалификациите на Откритото първенство на Австралия – Диа Евтимова и Елица Костова, научиха първите си съпернички в турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Втората ни ракета Евтимова ще се изправи утре срещу №23 в схемата на пресявките Джейми Хемптън от Съединените щати. Американката е на 22 години и в момента е 143-а в световната ранглиста, където хасковлийката е №155. Диа игра миналата година срещу Хемптън в квалификациите на турнира в Щутгарт на клей и отстъпи с 2:6, 5:7.

Костова пък определено извади късмет. Тя ще играе срещу участващата с „уайлд кард” австралийка Сторм Сандърс. Елица никога не се е срещала със 17-годишната си опонентка. Българката е №157 в класацията, а Сандърс е едва 663-а.

При очаквания успех националката излиза срещу победителката от мача на узбечката с американски паспорт Варвара Лепченко с колумбийката Мариана Дуке-Марино. За участие в квалификациите на Australian Open се полагат 2 точки за ранглистата. Класирането за втория кръг носи 40 точки.

Родената в София, но представяща Казахстан Сесил Каратанчева е №22 в схемата. Тя играе на старта срещу Куруми Нара от Япония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини