Ферер за трети път шампион в Оуклънд



14-01-2012 00:00 | Станко Димов
Испанецът Давид Ферер спечели за трети път титлата от турнира в Оуклънд, Нова Зеландия, който беше на твърди кортове и от категория ”АТР 250”. След час и половина игра той се наложи на финала с 6:3, 6:4 над белгиеца Оливие Рокюс от Белгия.

И двамата тенисисти имаха по четири възможности за пробив, но Ферер реализира три от тях, а Рокюс – само една. Давид наниза и девет аса за успеха.

За Ферер това беше 12-а титла в кариерата и трета от това състезание. За успеха 29-годишният испанец взе 250 точки за световната ранглиста, в която е пети сега, и чек за 71 900 долара.

В същото време водачката в схемата на Откритото първенство на Австралия Каролине Возняцки съобщи, че травмата в китката е отшумяла. Тя получи контузията по време на четвъртфинала в Сидни срещу Агниешка Радванска, загубен с 6:3, 5:7, 2:6.

„Винаги съм имала късмет с травмите, никога не съм получавала сериозни. Добре съм, но ми се иска да влезна в Australian Open готова на 100 процента. Уверена съм, че с китката всичко ще бъде наред. Получих остра болка в Сидни. Мислех да се откажа в третия сет, но съм боец и исках да спечеля”,

В Сидни титлата взе третата в света Виктория Азаренка от Беларус, която надделя на финала над миналогодишната шампионка На Ли от Китай с 3:6, 7:5, 6:2. Азиатката получи лека травма в третия сет.

В Хобарт квалификантката от Германия Мона Бартел извоюва първа титла в кариерата си. На финала тя смаза с 6:1, 6:2 водачката в схемата Янина Викмайер от Белгия. Бартел е едва №64 в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини