Финалистка от София спря Скиавоне



18-01-2012 00:00 | Станко Димов
Италианката Ромина Опранди записа най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем. Финалистката от „Алианц къп 2011” се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като елиминира своята сънародничка и №10 в схемата Франческа Скиавона с 6:4, 6:3. Лесни успехи записаха финалистките от миналата година Ким Клайстерс и На Ли.

Опранди, която е №80 в света, се възползва максимално от многото непредизвикани грешки на своята съперничка. Във втория сет 25-годишната тенисистка поведе с пробив за 3:2, а в заключителния гейм дръпна с 40:0 при сервис на бившата шампионка от Roland Garros и реализира още първия мачбол.

Миналия септември в София Ромина Опранди стигна до мача за титлата. В него тя трябваше да се откаже заради контузия срещу испанката Силвия Солер-Еспиноса при 6:2, 6:6(1:5).

Шампионката от АО Клайстерс беше много близо да запише пети успех на нула в Мелбърн. Белгийката преодоля с лекота Стефани Форец-Гасон от Франция с 6:0, 6:1 за 47 минути. Бившата номер едно загуби единствено във втория гейм на втория сет. За последно Клайстерс спечели на нула в този турнир срещу Динара Сафина в първия кръг през 2011 г.

На Ли пък се справи с представящата Австралия и участваща с „уайлд кард” Оливия Роговска с 6:2, 6:2 под палещите лъчи на „Род Лейвър Арина”.

Още една бивша водачка в световната ранглиста е в трети кръг. Йелена Янкович от Сърбия победи Кай-Чен Чън от Тайван с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини