Виктория Томова отпадна в квалификациите



21-01-2012 00:00 | Станко Димов
Последната българска представителка на Откритото първенство на Австралия по тенис Виктория Томова отпадна в квалификациите при девойките, но има шанс да влезе в основната схема като „щастлива губеща”.

Вики попадна в пресявките заради една позиция и беше водачка в схемата. В първия кръг 16-годишната софиянка почиваше, а във втория тя се наложи над местната Стефани Стоич с 6:4, 6:1. В заключителния кръг Томова отстъпи на Джулия Илбада от Съединените щати с 2:6, 3:6.

„Все още се надявам да попадна в основната схема като „лъки лузър”. До утре ще стане ясно дали някоя от тенисистките няма да пристигне. Не знам дали ще мога да вляза при двойките при девойките. Ако не играя, ще тренирам тази седмица в Мелбърн, а следващите две ще участвам на турнири за жени на ITF в Австралия - на остров Тасмания и в Сидни”, каза за racketi.com Виктория.

Петима български тенисисти участваха на Australian Open. Цветана Пиронкова и Григор Димитров отново достигнаха втори кръг. Дебют в квалификациите направиха Елица Костова и Диа Евтимова, като Костова записа и победа в първия кръг на пресявките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини