Ник Матю си върна първото място



29-01-2012 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата Ник Матю (на снимката вляво) спечели английския финал срещу водача Джеймс Уилстроп на турнира по скуош в Ню Йорк от сериите PSA World Series, която е с награден фонд 115 000 долара. Матю се наложи с 8:11, 11:9, 11:5, 11:7 за час и 25 минути игра – или по-дълго от финала на Australian Open по тенис при жените.

Успехът означава, че на 1 февруари Ник се завръща начело на световната ранглиста. Уилстроп го измести от върха на 1 януари, но само след месец отстъпи водачеството.

Във финала 31-годишният Матю записа 13-и пореден успех срещу Джеймс. В Съединените щати Ник изигра първия си турнир след повече от два месеца лечение на контузия.

В първия гейм 28-годишният Уилстроп спечели, след като от 5:7 записа пет поредни точки. Във втория той дръпна с 5:2, но съперникът му от Шефилд бързо направи обрат до 6:5 и след това изравни геймовете. Джеймс, който също е от Йоркшир, но от Лийдс, водеше играта и пласираше топката в четирите ъгъла при всяко разиграване, но често бъркаше в края.

Интрига имаше в четвъртия гейм. Ник поведе с 5:1 точки, но опонентът му изравни при 5:5. След дълго разиграване Матю взе 11-ата точки след строук. От този момент до края Уилстроп беше близо, но не успя да изравни отново. При 10:7 Ник затвори мача с дълбок форхенд по стената.

„Слагам тази титла редом до златните медали от световното първенство и от Игрите на общността. Успях да спечеля, защото по-добре се оправях с миникризите и капитализирах важни точки”, заяви Ник Матю, който печели този турнир за първи път при четвъртия си финал и взе общо 22-а купа.

При дамите на финала втората поставена Натали Гринъм от Холандия успя да преодолее лесно петата поставена индийка Дипика Паликал с 11:4, 11:3, 11:3 след само 25 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини