Националките се събраха в Израел



29-01-2012 00:00 | Станко Димов
Тенис националките на България за Fed Cup се събират днес в Израел. От София тази сутрин отлетя само капитанката Дора Рангелова. Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и Изабелла Шиникова пристигат в Тел Авив от различни точки на света.

България ще играе от 1 до 4 февруари в турнира от първа група на Евро-африканската зона, който както и миналата година е в курорта Ейлат, на твърди кортове. Националките са в група „А” с Естония и Австрия. Това е единствената от четирите групи, в която има само три отбора.

Целта, поставена от Рангелова, е оставане в групата. Лидерът на състава Пиронкова е 47-а в световната класация, Евтимова е 155-а, а Костова е №157 в момента, но утре отново ще стане втора ракета. Дебютантката Шиникова е 342-а в ранглистата.

Отборът на Естония ще бъде без звездата си Кая Канепи, която е №37 в света, и изглежда напълно преодолим. Капитанът на тима Андрей Лузгин ще разчита на тенисистките Ева Паалма, Маргит Руутел, Анет Контавейт и Татяна Воробьова. От тях 16-годишната Контавейт е 570-а в ранглистата, а Руутел - №832. Останалите две са без ранкинг.

Австрия е предвождана от Тамира Пашек, 45-а в класацията на WTA. Останалите в тима на Юрген Вабер са Патриция Майер-Ахлайтнер (№98), Ивон Мойзбургер (№140) и специалистката на двойки Сандра Клеменшиц.

Победителите в четирите групи играят плейофи за класиране за мач за влизане в Световна група ІІ. Първият от нашата група излиза срещу най-добрия от „С”, другата двойка е победителят от „В” срещу този от „D”. Последните отбори пък ще определят двата изпадащи във втора група на зоната.

Ето групите за Ейлат
А – БЪЛГАРИЯ, Австрия, Естония
В – Швеция, Унгария, Гърция, Босна и Херцеговина
С – Израел, Холандия, Великобритания, Португалия
D – Полша, Румъния, Хърватия, Люксембург.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини