Шиникова стана 34-ата играла за България



04-02-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на България загуби с 0-2 безсмисленяи мач срещу Португалия за разпределение на местата от пето до осмо в първа група от Евро-африканската зона в Ейлат, Израел. Нашият състав в събота е сведен до Диа Евтимова и Изабелла Шиникова. За Шиникова това бе първи двубой за страната ни и така тя се превърна в 34-ата тенисистка, играла за България.

Първата ракета Цветана Пиронкова отлетя тази сутрин за Париж, където ще играе в основната схема на турнира в зала, както писахме още вчера. С нея трябваше да пътува и записаната за квалификациите във френската столица Елица Костова. Простудно заболяване обаче е спряло 21-годишната ни националка от участие и тя си замина за Италия, където живее и тренира сега.

Шиникова записа своя дебют за България. За съжаление 20-годишната тенисистка отстъпи на Мария Кьолерер с 3:6, 5:7. В първата част 341-ата в света Изабелла допусна пробив за 1:3. В следващия гейм стигна до точка за връщането му, но не успя и така загуби сета. Във втория играта беше много по-равностойна, но един пробив в края на Кьолерер, която е №194 в ранглистата, й помогна да спечели срещата.

След това на корта излезе Евтимова (№158 в класацията) срещу 136-ата Мишел Ларшер де Брито и отстъпи с 1:6, 1:6. Диа също бе записана за пресявките в Париж, но остана в Ейлат.

24-годишната хасковлийка загуби първите четири гейма в двубоя. После върна единия пробив за 1:4, но веднага след това допусна нов. И така Евтимова загуби сета. Втория започна с пробив на шумната 18-годишна Ларшер де Брито. Диа не оказа сериозна съпротива до края на двубоя, като взе гейма за 1:5.

Мач на двойки не се игра, защото победителят в двубоя вече бе определен. България спечели първия си мач в Ейлат срещу Естония с 0:3, но след това отстъпи на Австрия с 1-2 и днес на Португалия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини