Триумфът в Пърт е събитието на януари



10-02-2012 00:00 | Станко Димов
Читателите на racketi.com бяха много категорични кое беше най-значимото събитие за България през януари в спортовете с ракети.

С голяма преднина спечели третото място на световното първенство за смесени отбори „Хопман къп”, постигнато от Григор Димитров и Цветана Пиронкова в Пърт веднага след Нова година. Реално българските дебютанти останаха на сет от финала. Още в първия мач срещу фаворита и бъдещ шампион Чехия, Димитров отстъпи на Бердих с 4:6, 7:6(9), 3:6. Нашите отстъпиха с 1-2, но след това записаха престижни победи над Дания и защитаващия титлата си тим на Съединените щати с по 2-1 успеха.

86,8 процента от гласувалите определиха представянето на Гришо и Цеци за номер едно за месеца.

Втората позиция е за лидера на националния ни отбор Димитър Кутровски. На 29 януари 24-годишният софиянец спечели първа титла в кариерата си. Живеещият в Остин, щата Тексас, Дими спечели фючърса в Белек, след успех на финала на поставения под номер четири Стивън Диес от Канада с 6:3, 6:0. За постижението на Кутровски дадоха своя вот 10,5 процента.

Третото място с 2,7 процента е за победите на старта на Пиронкова и Димитров на Откритото първенство на Австралия. Пловдивчанката преодоля Саня Мирза с 6:4, 6:2. Хасковлията пък победи с 4:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:4 французина Жереми Шарди, а после отстъпи в пет сета на №10 в света Николас Алмагро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини