Жюстин Енен идва в България



11-02-2012 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Жюстин Енен ще пристигне на посещение в София през следващата седмица. Визитата й е по покана на президента на БФТ Стефан Цветков, като двамата ще разговарят за установяване на сътрудничество с цел подпомагане нашите най-добри млади надежди. Жюстин Енен и Стефан Цветков ще дадат пресконференция в сряда, 15 февруари.

Заедно с прочутата белгийка ще пристигне и специалистът от академията "6th sense" Патрик Симон, бивш треньор на друга тенисистка, достигала до №1 в света - Амели Моресмо. Патрик Симон ще ръководи заедно с треньорите от Българския национален тенис център няколкодневен лагер с най-добрите български състезатели до 12, 14 и 16 години в зала "София".

Жюстин Енен е спечелила седем титли от турнирите от Големия шлем и общо 43 титли от турнири на WTA, както и златен медал от Олимпиадата в Атина през 2004 г. За първи път достига до №1 в световната ранглиста на WTA през октомври 2003 г. и в различни периоди има общо 117 седмици на върха

През май 2008 г. тенисистката от Лиеж обявява края на състезателната си кариера и иска незабавно да бъде извадена от световната ранглиста, ставайки първата тенисистка, оттеглила се като №1 в света. В началото на 2010 г. са завръща на кортовете, достигна до финала на първите си два турнира - в Бризбън и Откритото първенство на Австралия. През януари 2011 г. обявява повторното си оттегляне от тениса поради постоянни контузии.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини