Федерер срещу Маю в Ротердам



11-02-2012 00:00 | Станко Димов
Късно снощи беше изтеглен жребият за турнира ABN AMRO World Tennis в зала в Ротердам, който е от категория „АТР 500” и е с награден фонд 1 207 500 евро.

Директорът на турнира – бившият шампион от Wimbledon Рихард Крайчек, направи поклон пред социалните мрежи на церемонията. Той покани победителката от викторината във Facebook Вейнанда Роозенбоом (на снимката) да изтегли имената.

Водачът в схемата и победител от 2005 година Роджър Федерер започва срещу №81 в света Никола Маю от Франция. До момента те са се срещали два пъти като швейцарецът не е загубил и сет. През 2006 година на Wimbledon Федерер се наложи с 6:3, 7:6, 6:4. Две години по-късно – в Индиън Уелс, успехът е още по-категоричен 6:1, 6:1.

При успех на старта Роджър може да срещне друг бивш победител в Ротердам – Михаил Южни от Русия.

Вторият поставен чех Томаш Бердих ще играе в първия си двубой в зала „Ахой” срещу своя сънародник Лукаш Росол. Интересен факт е, че двамата са родени през 1985 година, високи са по 196 сантиметра, но никога до момента не са играли помежду си.

Третият в схемата Хуан Мартин дел Потро ще запише дебюта си в холандския турнир. Той се изправя на старта срещу трети ексшампион – Микаел Льодра от Франция.

Очаквайте следващата седмица интересни репортажи от Ротердам. RACKETI е единствената българска медия, която е акредитирана на турнира. Както е известно тур мениджър на състезанието в зала „Ахой” е нашият сънародник Миро Братоев, който оказа важно съдействие за получаването на заветната акредитация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини