Българките водачки за ЕП в Амстердам



11-02-2012 00:00 | Станко Димов
Съставите на България – жени и мъже, ще вземат участие следващата седмица на Европейското отборно първенство по бадминтон в Амстердам, което започва на 14 февруари.

Жените, предвождани от Петя Неделчева, са водачки на пета група, където са още тимовете на Финландия, Естония и Португалия. В нашия състав са записани още Линда Зечири, Димитрия Попстойкова, Диана Димова, европейската шампионка до 17 години Стефани Стоева и сестра й Габриела Стоева.

Националките започват с двубой срещу Португалия, след което играят с Естония. В петък е мачът срещу Финландия. Ако българките заемат първото място в групата, те ще се класират на четвъртфиналите, където ги очаква победителят от четвърта група. В нея са европейските вицешампионки от Русия, Словения, Ирландия и Словакия. На миналия шампионат на континента през 2010 г. във Варшава нашите отстъпиха на четвъртфинал на Германия.

Мъжете са в четвърта група, където са подводачи. Там са още отборите на лидера Русия, Уелс и Португалия. Нашите започват с мач срещу Уелс на 14 февруари, след което играят с Португалия и Русия. Българита се в състав: Стилиян Макарски, Пейо Бойчинов, Красимир Янков, Благовест Кисьов и Иван Русев. В състава ни като състезател е записан и треньорът на националния отбор Ясен Борисов.

RACKETI.COM е единствената българска медия, която има акредитация за първенството на Стария континент в Холандия. Така че очаквайте репортаж и снимки от състезанието.

Амстердам е щастливо място за българския бадминтон. Миналата година на Европейския шампионат за смесени отбори там, нашите записаха историческото пето място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини