България пише история срещу Русия



17-02-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на България за жени се класира убедително за четвърфиналите на Европейското първенство по бадминтон в Амстердам. Националките разгромиха и Финландия с 5-0 и оглавиха групата си без загубен гейм.

Тази вечер, от 20,00 часа наше време, Неделчева и компания излизат срещу вицешампионките от 2010 г. От Русия. Успехът би означавал историческо първо стигане до полуфинал и реален шанс за стигане за първи път до световното отборно „Убер къп“. За него се класират първите три състава от Холандия.

Победите срещу финландките записаха Петя Неделчева, Линда Зечири и Стефани Стоева (на снимката) на единично. На двойки успехите бяха изковани от Димитрия Попстойкова/Габриела Стоева и Неделчева/Дияна Димова.

Двубоят на българките беше предаван по телевизията. Петя и Линда дадоха интервюта на живо за Badninton Europe tv след победите си на сингъл.

„Вярвам че ще победим Русия, а след това идва ред и на шампиона Дания, за да се класираме на финала. Иначе за какво сме дошли?“, коментира в Амстердам пред racketi.com старши треньорът на жените Орлин Цветанов.

Мъжете отстъпиха с 0-5 на Русия и останаха втори в групата си. Държавният първенец Пейо Бойчинов взе гейм на Созонов, но загуби с 22:20, 13:21. 10:21. Наставникът им Ясен Борисов оцени като добро представянето на състава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини