Радванска записа в Дубай победа №300



22-02-2012 00:00 | Станко Димов
Шестата в света и пета в схемата Агниешка Радванска се класира трудно за втория кръг на турнира на твърди кортове в Дубай, ОАЕ, който е от категория „премиер” и с награден фонд 2 млн. долара.

Полякинята се наложи над квалификантката Александра Возняк от Канада с 6:1, 6:7(6), 7:5, за да запише победа №300 в своята кариера. Радванска водеше със сет, 6:5 и 30:0 при свое подаване, когато започна обрат. Возняк заигра без грешка от крайната линия, вкара частта в тайбрек, който спечели. В третата канадката водеше с 5:3, но тогава Агниешка се мобилизира и изтръгна успеха.

„Първите мачове винаги са проблематични. Александра заигра много по-добре във втория сет. Вятърът беше много силен и беше трудно да завършвам точките”, оплака се Радванска, която очаква Шахар Пеер от Израел в следващия кръг.

Проблеми с квалификантка имаше и Луцие Шафаржова. Левичарката от Бърно се наложи над хърватката Петра Мартич с 6:3, 5:7, 6:3. В третия сет чехкинята водеше с 5:0, но след това загуби три гейма и бе на път да загуби и четвърти, преди Шафаржова да успее все пак да приключи двубоя.

На осминафиналите бившата приятелка на Томаш Бердих излиза срещу четвъртата в схемата австралийка Саманта Стоусър, която почиваше в първи кръг. Водачката в схемата Виктория Азаренка ще играе срещу Юлия Гьоргес, която надигра Светлана Кузнецова с 2:6, 7:6(4), 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини