Уилстроп се върна на върха с титла



26-02-2012 00:00 | Станко Димов
Гоненицата на върха в световната ранглистата по скуош при мъжете продължава и на 1 март за четвърти пореден месец ще се смени водачът. Англичанинът Джеймс Уилстроп отново измести сънародника си Ник Матю.

Това стана факт още с класирането на 28-годишния Уилстроп на четвъртфиналите на турнира от Световните серии в Ричмънд, Съединени щати, който беше с награден фонд 115 000 долара. Но йоркширецът продължи победния си ход и спечели титлата.

На финала Джеймс преодоля бившия номер едно Рами Ашур от Египет с 11:7, 11:8, 11:7 за 51 минути игра. Уилстроп надигра напълно своя опонент тактически и технически. Скъсените топки при волетата на британеца работеха безупречно и затрудняваха максимално Ашур.

„Когато разбрах по Коледа, че ставам номер едно, се почувствах фантастично. За първи път заставах на върха и бях много разочарован, когато загубих позицията през февруари. Това ме мотивира да се боря, за да си върна първото място. Но на турнир като този не ти е нужна специална нагласа – всички най-добри са тук”, заяви скуошистът от Лийдс, който спечели 16-а титла в кариерата си.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини