Ботушарова с Голям шлем в зала



04-03-2012 00:00 | Станко Димов
Третата поставена Борислава Ботушарова спечели държавното първенство по тенис за жени в зала „М-Тел къп”. На финала 17-годишната пазарджиклийка преодоля с година по-голямата Никол Христова с 6:1, 2:0 и отказване на съперничката заради травма.

Така Ботушарова направи своеобразен Голям шлем – тя обра титлите в зала на единично и на двойки и при жените, и в категорията до 18 години.

Самият финален двубой в столичната зала „София” се забави, защото се оказваше лекарска помощ на Христова. Разтежението в слабините я измъчваше очевидно. Софиянката страдаше особено при изпълнението на сервис. Така Никол допусна два пробива и взе единствения си гейм във финала при 1:5.

И втората част започна с пробив в полза на Ботушарова. След това Христова поиска физиотерапевт на корта. Изигра криво-ляво почти два гейма, когато болката я принуди да се оттегли, обляна в сълзи.

Шампионката получи 350 лева от наградния фонд, за финалистката останаха 250 лева. Те бяха наградени от главния съдияна турнира Весела Донева и Любомир Бадински като представител на УС на БФТ.

„Много съм щастлива от титлата, но съжалявам за Никол и се надявам бързо да се възстанови. Мачовете ми при жените не бяха лесни, но се радвам, че успях да ги спечеля. Без подкрепата на моето семейство и моя треньор нямаше да мога да постигна това. През април започвам участие на турнири на ITFв Гърция”, каза за racketi.com шампионката Борислава Ботушарова.

Никол Христова разкри, че от събота е изпитвала болки, но се е надявала те да преминат. „Дори през ум не ми е минало да се откажа от финалния двубой и да не излезна на корта”, каза тенисистката от клуб „15:40”, която и миналата година загуби мача за титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини