Стефани Стоева шампионка в Холандия



04-03-2012 00:00 | Станко Димов
Европейската шампионка по бадминтон до 17 години Стефани Стоева спечели големия турнир за юноши и девойки от категория „А” в Харлем, Холандия. Тя е шампионка на единично, а на двойки заедно със сестра си Габриела играха финал, в който имаха два мачпойнта, но в крайна сметка отстъпиха.

На полуфинала втората в схемата Стефани Стоева победи непоставената Ин Фън Лим от Малайзия с 21:13, 21:19 за по-малко от половин час.

Във финалната среща 16-годишната българка преодоля поставената под №3/4 Сорая де Висх Айсберген от Холандия с 21:17, 23:21 след 37 минути на корта. Във втория гейм Стефани показа невероятна воля. Третата в европейската ранглиста Стоева губеше с 18:20 точки, но спаси и двата геймпойнта, а по-късно и още един, преди на свой ред да поведе с 22:21 и след това да спечели последното разиграване, а с това и титлата в Харлем.

"Доволна съм от успеха. Публиката подкрепяше неистово съперничката, но това не ме притесни. В края на втория гейм се мобилизирах и успях да направя обрата", коментира пред racketi.com шампионката.

На двойки водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви първо преодоляха Ка Мун Чин и Чен Ван Я от Малайзия с категоричното 21:12 и 21:14.

На финала хасковлийките отстъпиха на поставените под №5/8 Евгения Косецка и Виктория Воробьова от Русия с 21:17, 23:25, 16:21 за 45 минути. Във втория гейм Габи и Сиси поведоха с 20:18 и имаха две шампионски точки. Съперничките обаче ги спасиха и на свой ред на три пъти имаха геймпойнт, отразен от българките. При четвъртия обаче Косецка и Воробьова успяха да изравнят частите. В последния гейм умората, натрупана у сестри Стоеви, си каза думата.

Според Габриела Стоева само липсата на късмет ги е лишила от титлата. Следващия турнир, на който ще участват е този за жени в Загреб, който е валиден за Европейската купа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини