Димитров срещу Додиг в Калифорния



07-03-2012 00:00 | Станко Димов
Сравнително удобен съперник изтегли Григор Димитров за турнира от сериите „Мастърс 1000” в Индиън Уелс, Калифорния, който е на твърди кортове и с награден фонд 5,53 милиона долара.

В първия кръг хасковлията излиза срещу Иван Додиг от Хърватия, срещу когото има две победи от два двубоя. В момента Гришо е №102 в ранглистата, а 27-годишният му съперник е 59-и в класацията на АТР.

Димитров е побеждавал Додиг в Банкок. Първо на чалънджъра през септември 2010 година българинът се наложи с 4:6, 6:2 и 1:0 и отказване на родения подобно на Чилич в Меджугорие тенисист, а след това взе титлата. Година по-късно, вече на турнир под егидата на АТР, Григор се наложи – отново на старта, с 6:2, 7:5, за да се класира за последния си засега четвъртфинал.

При успех Григор излиза срещу петия в схемата в Калифорния Давид Ферер от Испания. Първата ни ракета взема 10 точки само за участието си в Индиън Уелс, както и 7709 долара. Победата носи 25 точки и 12 755 долара.

Водач в схемата е Новак Джокович. Той, както всички 32-ама поставени, почива в първия кръг. Във втория сърбинът очаква победител от мач между квалификанти. Рафаел Надал е №2 и ще играе с по-силния от мача между Алехандро Фая (Колумбия) и Леонардо Майер (Аржентина). Третият поставен Роджър Федерер пък чака победителя от двубоя Дмитри Турсунов (Русия) – Денис Кудла (САЩ).

При жените в Индиън Уелс България е представена от Цветана Пиронкова. Тя започва с двубой срещу испанката Карла Суарес Наваро.Мачът е днес и е втори в програмата на корт №6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини