Пиронкова отпадна на старта



08-03-2012 00:00 | Станко Димов
Единствената българка на тенис турнира от категория „премиер задължителен” на хард в Индиън Уелс Цветана Пиронкова загуби първия си мач. Тя отстъпи на Карла Суарес Наваро от Испания с 4:6, 2:6 в двучасов двубой, въпреки че водеше с 4:1 гейма в първия сет.

Цветана стигна първа до точки за пробив. Тя дръпна с 40:15 и веднага направи брейка за 3:1 гейма. Последва драматична игра, в която българката трябваше да отрази цели четири точки за връщане на пробива, преди да затвърди. За съжаление 69-ата в света испанка все пак успя да го върне при 3:4, след като Пиронкова направи двойна грешка. В следващия гейм Цеци със сигурност постави личен рекорд, след като пропиля девет точки за пробив. Веднага след това, още в плен на емоциите пловдивчанката допусна лесен брейк. После Суарес Наваро, която се отказа на финала на „Алианц къп” в София през 2010 г., сервираше за спечелване на частта. Пловдивчанката отрази два сетбола и дори стигна до точка за връщане на пробива, но не успя При третата възможност испанката затвори сета след един час и 14 минути игра.

Пиронкова допусна пробив и в началото на следващия сет, което беше шести пореден загубен гейм от нея. Цеци прекъсна негативната серия от седем гейма при 1:2. До края на двубоя 24-годишната пловдивчанка не само не успя да върне пробива, въпреки че имаше възможности за това, а отгоре на всичко допусна още един брейк.

Така Цветана Пиронкона напуска големия турнир отново след първия кръг. Тя заработи 5 точки за световната ранглиста, където е №44, и 7709 долара от наградния фонд, който е 4,547 милиона. Следващото участие на българката ще бъде в другото състезание от категория „премиер задължителен” в Маями по-следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини