Джокович набира скорост



13-03-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович е вече в четвъртия кръг на турнира в Индиън Уелс, който е от категория „Мастърс 1000” и с награден фонд 5,53 милиона долара.

Сърбинът продължи защитата на титлата си с победа над южноафриканския великан Кевин Андерсън с 6:2, 6:3. В началото на мача Ноле спаси точка за пробив и след това беше безапелационен, като демонстрира блестящи ретури и уверена игра. Джокович проби в шестия и в последния гейм на първата част.

Следващият опонент на белградчанина е испанецът Пабло Андухар. Той надигра своя сънародник Алберт Рамос със 7:6, 6:4 и е на осминафинал в Калифорния.

При дамите шестата поставена Саманта Стоусър отпадна. Рускинята Надя Петрова надделя над австралийката с 6:1, 6:7, 7:6. Петрова сервираше за мача във втория сет при 5:4, но Стоусър успя да се спаси.

Бившата шампионка Мария Шарапова победи румънката Симона Халеп с 6:3, 6:4. Маша имаше затруднения само в края на мача, но успя да го затвори при петата си възможност.

Стомашният вирус продължава да върлува на Индиън Уелс. Поредната отказала се тенисистка е десетата поставена Франческа Скиавоне. Италианката се отказа заради проблеми при 2:6 срещу Луцие Шафаржова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини