Фернандо Гонсалес сложи край на кариерата си



22-03-2012 00:00 | Станко Димов
Големият чилийски тенисист Фернандо Гонсалес изигра днес последния мач в кариерата си. Той отстъпи в Маями в оспорван двубой на Никола Маю от Франция с 5:7, 6:4, 6:7(3).

Гонзо прояви характер и спаси три мачбола в десетия гейм на заключителния сет. Южноамериканецът, който беше известен с гръмотевичния си форхенд, бе победен чак в тайбрека.

"Спасявал съм толкова много мачпойнтове, направих го сега за последно, но дори имах шанс да спечеля двубоя и да продължа. Бях доста уморен в края", призна достигалият до №5 в света Фернандо.

След двубоя 31-годишният Гонсалес бе приветстван от президента на АТР Брад Дрюит и получи специален плакет. На екрана на централния корт се завъртя видео сбогуване от Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Анди Мъри, братята Боб и Майк Брайън и Давид Налбандян. Това видимо разчувства чилиеца, чиито очи се навлажниха.

Гонсалес има 11 титли от турнири на АТР и е записа 370 победи и 220 загуби. Той е олимпийски шампион на двойки от Атина 2004 заедно с Николас Масу. Има още два медала от Игри - бронзов на сингъл от Гърция и сребърен от Пекин 2008. През 2007 година Гонзо игра финал на Откритото първенство на Австралия, където отстъпи на Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини