Матю победи за 20-и път Уилстроп



24-03-2012 00:00 | Станко Димов
Световният шампион по скуош Ник Матю спечели за трети път титлата на турнира Canary Wharf Classic в Лондон, който беше от категория „Интернешънъл 50”. На финала англичанинът надигра водача в ранглистата и свой сънародник Джеймс Уилстроп с 11:7, 11:8, 11:9 след 78 минути игра.

Това бе 20-а поредна победа за 31-годишния йоркширец над този съперник и трета за годината след успехите в Ню Йорк и Манчестър. Ник завоюва 23-а титла в кариерата си.

Като цяло Матю повеждаше във всеки гейм и поддържаше дистанция до края, с изключение на първия. Тогава от 5:1 за Ник Уилстроп доведе нещата до 6:5 в своя полза. Последва силен финал за Матю и той спечели. Джеймс не беше очарован от факта, че получи седем наказателни строука в мача.

„Уилстроп игра добре и е най-добрият в света в последните пет или шест месеца, така че всяка победа над него е много трудна. Прекарахме много време на корта в предишните си двубои, така че може би не стана най-добрият финал. Да, тук можеше да се изиграе страхотен олимпийски финал. Много е оскърбително да минавам всеки ден покрай Олимпийския стадион и да знам, че скуошът няма да участва”, каза с горчивина Ник Матю.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини