Гришо с велика победа



25-03-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями. Той се наложи над №7 в схемата и света Томаш Бердих след 6:3, 2:6, 6:4 след повече от два часа игра.

Така хасковлията записа втори успех над тенисист от Топ 10, след като преодоля осмия Марди Фиш през януари на „Хопман къп”. Той надигра за втори път чеха след успеха преди три години в Ротердам.

Гришо избра да сервира. В третия гейм той спаси точка за пробив. В следващия сам стигна до брейк пойнт, но при втори сервис на Бердих и дълго разиграване изпрати топката в мрежата от бекхенд. В седмия гейм Димитров поведе с 40:0 на свой сервис, но чехът стигна до точка за пробив, спасена от хасковлията. Веднага след това той проби за 5:3, след като съперникът изкара топката в аут. Така първата ни ракета сервираше за спечелването на частта. Той поведе с 40:15, но Бердих се справи. При третия сетбол обаче Григор приключи с четвъртия си ас след 41 минути игра.

Във втория гейм на следващия сет 20-годишният Гришо направи двойна грешка, което му коства брейк за 0:2. Димитров пропусна два шанса за връщане на брейка и 2:3. При 2:5 хасковлията подаваше за оставане в сета. Бердих поведе с 40:0 и изравни частите при първата възможност при шестата двойна грешка на българина. Така след час и 24 минути игра всичко започна отначало.

В заключителната част Григор спаси точка за пробив в шестия гейм и запази равенството 3:3. В осмия пък българинът трябваше да отрази още два брейк пойнта, преди да спечели подаването си. Веднага след това Димитров реализира своя шанс за пробив и при 5:4 сервираше за място на осминафиналите. Българинът реализира втория си мачбол с отличен сервис по диагонала.

Така Гришо си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е №101, но на 2 април ще се върне в първата стотица, и 43 370 долара от наградния фонд.

Следващият съперник на Григор Димитров е деветият в схемата Янко Типсаревич. Достигалият до №52 в света тенисист е играл веднъж срешу сърбина и отстъпи н Ийстборн на трева.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини