Григор Димитров отпадна в Маями



27-03-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров приключи участие на осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями, щата Флорида. В равностоен мач първата ни ракета имаше нещастието да допусне един-единствен пробив, но загуби от деветия в схемата Янко Типсаревич от Сърбия с 6:7(4), 2:6 след един час и 20 минути игра.

Гришо пръв сервира в мача и успя да вземе подаването си. Геймовете приключваха бързо, защото и двамата балканци разчитаха на мощния начален удар, след който или печелеха директно точки, или получаваха предимство и бързо завършваха разиграването. Така напълно логично се стигна до тайбрек. В него българинът направи първата си двойна грешка за 1:3 точки. Размяната на половините дойде при 2:4. Димитров върна мини пробива при следващото разиграване при форхенд на Типсаревич в аут. Последваха две грешки на хасковлията и сърбинът получи три сетбола. Още при първия той успя, след като бекхенд ретурът на съперника отлетя в аут. Частта продължи 49 минути.

За съжаление Типсаревич направи пробив за 2:0 при първата възможност в този двубой. Гришо спря негативната серия при 1:3 гейма. Стигна се до 2:5 и българинът трябваше да сервира за оставане в осминафинала. Сърбинът поведе с 40:15 и спечели мача, след като Димитров изпрати топката от форхенд в аут.

Първата ни ракета завърши с 11 аса и три двойни грешки. Той вкара 61 процента първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграно първо подаване.

Григор Димитров, който стана първия български тенисист, достигнал до осминафинал на турнир от „Мастърс 1000”, получава 90 точки за световната ранглиста, където е №101, но на 2 април ще се върне в първата стотица, и 43 370 долара от наградния фонд в Маями. Той се наложи над Михаил Кукушкин, Хуан Игнасио Чела и №7 Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини