Домакини сме на световно по бийч волей



27-03-2012 00:00 | Станко Димов
Българската федерация по тенис получи домакинството на Световното първенство по плажен тенис, което ще се проведе от 20 до 24 юни 2012 г. в град Бургас, съобщиха от БФТ.

Първенството се провежда за четвърта поредна година и за първи път напуска Рим. Очаква се да пристигнат около 200 състезатели от цял свят, сред които ще бъдат най-добрите в този спорт - водачите в световните ранглисти, както и световните шампиони от Италия. Събитието ще се проведе на централния плаж на град Бургас, където ще бъдат специално изградени игрища за плажен тенис и трибуни за зрители. Очаква се значителен интерес към проявата като се има предвид, че през изминалата година Международната тенис федерация отчете многократно нарастване на състезателите, зрителите и броя на турнирите в цял свят.

За подготовката и провеждането на Световното първенство Българска федерация по тенис получи подкрепата на община Бургас като град домакин и Министерство на физическото възпитание и спорта. България извоюва правото на домакинство след дадена отличната оценка от страна на Европейската и Международна федерация за проведеното през изминалата година Европейско първенство по плажен тенис, което се състоя в курортен комплекс Албена и събра състезатели от над 20 държави.

България направи своя дебют на европейско първенство през 2008 г. в Римини, Италия. Оттогава Български представители са неизменни участници в престижните международни форуми. На последното Европейско първенство отборът на България се класира на престижното осмо място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини