Успехът на Димитров в Маями е №1 за март



07-04-2012 00:00 | Станко Димов
В традиционната анкета на нашия сайт за събитие в света на спортовете с ракети за март определихте осминафинала на Григор Димитров в Маями.

Хасковлията стана първият български тенисист, достигал до осминафиналите на турнир от сериите „Мастърс 1000”. Гришо се наложи последователно над Михаил Кукушкин и поставените Хуан Игнасио Чела и Томаш Бердих, преди да отстъпи на Янко Типсаревич.

Победата над седмия в света чех Бердих бе втора за Димитров над тенисист от Топ 10, след като през януари надигра и №8 Марди Фиш на „Хопман къп”. Успехът позволи на Григор и да се завърне в Топ 100. За това постижение гласуваха 30 човека.

Второто място е за победата на Цветана Пиронкова – също в Маями. Първата ни ракета получи два гласа за успеха над Петра Мартич в състезанието от категория „Премиер задължителен”.

Третото място(с поедин вот) се поделя от две спортистки, завоювали титли през март. Бадминтонистката Стефани Стоева спечели силния девическия турнир в Холандия. А тенисистката Изабелла Шиникова вдигна първа купа на единично на състезанието на ITF в Амиен, Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини