Две българки поставени на европейското



13-04-2012 00:00 | Станко Димов
Две български бадминтонистки са сред поставените на Европейското първенство, което започва на 16 април в Карлскруна, Швеция.

Петя Неделчева е трета поставена в схемата от 64 човека. Най-силната състезателка в историята на този спорт у нас почива в първия кръг, а във втория ще очаква победителката в мача между Спела Силвестър (Словения) и Йева Попа от Латвия. Неделчева може да срещне поставена бадминтонистка чак на четвъртфиналите, където може да се засече с петата Яо Джие от Холандия, която е бивша еврошампионка и бронзова медалистка от предишното първенство.

Седма в схемата е Линда Зечири. Левичарката също почива в първия кръг. След това чака Камила Аугустин (Полша) и Милица Симич (Сърбия). Третата българка европейската шампионка до 17 години Стефани Стоева. Хасковлийката започва с двубой срещу Сара Кверно от Норвегия.

При мъжете жребият отреди Красимир Янков да играе срещу Рейнис Сеферс от Латвия. Стилиян Макарски пък стартира с двубой срещу шведа Матиас Борг.

На двойки жени България ще бъде представена от сестрите Габриела и Стефани Стоеви. Те стартират с мач срещу швейцарките Марион Грубер и Саня Херциг. При мъжките дуети Пейо Бойчинов и Иван Русев се класират директно за втори кръг, където се изправят срещу №4 в схемата Адам Квалина и Михал Логош от Полша. При смесените двойки Стилиян Макарски и Дияна Димова също почиват в първия кръг. След това ще играят най-вероятно срещу холандския микс Маас Йеле и Ирис Табелинг.

Петя Неделчева донесе първия медал за страната ни от шампионати на Стария континент през 2010 година в Манчестър. Тя и рускинята Анастасия Руских спечелиха сребро при дамските двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини