Кербер и Ерани с билети за София



15-04-2012 00:00 | Станко Димов
Германката Ангелик Кербер и италианката Сара Ерани спечелиха турнирите от категория „Интернешънъл” съответно в Копенхаген (в зала) и Барселона (на червена настилка). Както е известно, осемте победителки от тези състезания с най-предно класиране в световната ранглиста ще играят на заключителния WTA Турнир на шампионките в София от 30 октомври.

В датската столица втората в схемата и 15-а в света левичарка Кербер разочарова публиката, като надигра местната любимка и водачка Каролине Возняцки с 6:4, 6:4. Това бе първа загуба за Каро на турнира в родината й, където беше спечелила и двете предишни издания.

Във втората част датчанката от полски произход поведе с 4:1, но позволи на германката от полски произход да направи обрат. При 5:4 игралата на „Алианц къп” в София през 2009 г. Ангелик сервираше за мача. Возняцки стигна до точка за 5:5, но не успя и след това загуби финала.

В Барселона Сара Ерани не даде шанс на Доминика Цибулкова и я победи с 6:2, 6:2.за малко повече от един час игра. Седмата поставена тенисистка от Болоня се възползва от лошия начален ударна словачката и доминираше в целия двубой.

24-годишната Ерани дублира успеха си и на двойки, като с Роберта Винчи надиграха Флавия Пенета и Франческа Скиавоне с 6:0, 6:2. Сара взе титлите на единично и при дуетите и на турнира в Акапулко през март, който също беше на клей и от категория „Интернешънъл”. Италианката ще заеме рекордното в кариерата й 28-o място в ранглистата в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини