Ноле печели, въпреки тъжна вест



19-04-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович успя да надиграе Александър Долгополов с 2:6, 6:1, 6:4 на турнира от сериите „Мастърс 1000”в Монте Карло на червени кортове и с награден фонд 2,7 милиона евро.Сърбинът научи тъжна новина в навечерието на мача, след като по-рано днес получи обаждане от Белград, че е починал дядо му.

Тъжната вест определено разстрои играта на лидера в световната ранглиста, който не показа най-доброто от себе си и загуби първия сет с 2:6, съобщи bTV. След това обаче Ноле намери сили да направи пълен обрат срещу украинеца и достигна четвъртфинал.

Мачът беше спиран на два пъти заради дъжд в княжеството. След последната точка в двубоя Джокович се просълзи и гледа дълго към облачното небе. Следващият опонент на сърбина е изненадата Робин Хаасе. Холандецът спря Томас Белучи от Бразилия с 6:2, 6:3.

Анди Мъри също се класира за четвъртфиналите на турнира, след като съперникът му в третия кръг Жулиен Бенето се отказа заради контузия в глезена при резултат 6:5 за шотландеца.

Следващият опонент на шотландеца ще бъде поставеният под номер шест Томаш Бердих от Чехия, който се наложи над японеца Кей Нишикори с 2:6, 6:2, 6:4.


Седемкратният шампион от Монте Карло Рафаел Надал направи добра тренировка. Испанският левичар се наложи с 6:1, 6:1 за един час над руснака с казахстански паспорт Михаил Кукушкин, който спря нашия Григор Димитров в квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини