Гришо играе с Малис, Цеци приключи



21-04-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета при мъжете Григор Димитров ще играе срещу белгиеца Ксавие Малис в първия кръг на тенис турнира на червени кортове в Букурещ, който е от категорията „АТР 250”. Това отреди жребият, изтеглен днес. Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова пък отпадна в първия кръг на квалификациите в Щутгарт.

Димитров не е играл до момента срещу 31-годишния белгиец. В момента Малис е 69-и в световната ранглиста, където Григор е 86-и. Двубоят на първата ни ракета ще бъде в началото на следващата седмица.

При успех хасковлията ще се изправи на осминафиналите срещу втория поставен и шампион от миналата година германец Флориан Майер.

След турнира в румънската столица 20-годишният национал идва в София за лагера на отбора ни преди двубоите от трета група на зона „Европа” на Купа „Дейвис”, които са на кортовете на БНТЦ „Карлсберг” от 2 до 5 май.

На турнира на червена настилка в Щутгарт, който е от категория „Премиер”, Пиронкова отстъпи в първия кръг на квалификациите на 17-годишната германка Карин Витхьофт след 5:7, 6:3, 5:7. В заключителния гейм на срещата Цеци спаси два мачбола при своето подаване, но после бе принудена да се предаде пред 416-ата в света тенисистка.

По-следващата седмица пловдивчанката ще играе на турнира в Будапеща, който е от категория „Интернешънъл”.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини