Димитров отпадна в Букурещ



23-04-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира на клейв Букурещ, който е от категория „АТР 250”. В двубой от първия кръг той отстъпи на Ксавие Малис от Белгия с 2:6, 4:6 след час и 13 минути игра. Първата ни ракета бе подкрепян от трибуните от голяма агитка наши сънародници със знамена.

Гришо допусна ранен пробив, след което стабилизира временно подаването си. Вторият дойде при 2:5. След 26 минути игра белгиецът стигна до три сетбола и реализира втория.

Малис постигна и трети брейк в началото на следващия сет, за да поведе с 2:1. 30-годишният белгиец отново проби за 4:1 след форхенд на Димитров в мрежата. При 5:2 Ксавие Малис сервираше за място на осминафиналите. Но Гришо не се предаде, стигна до първата си точка за пробив в двубоя и върна единия брейк.

В десетия гейм съперникът на българина стигна до два мачбола, но първата ни ракета оцеля. След това на свой ред имаше точка за 5:5, но не успя, а при третия мачбол не успя да върне сервиса на белгиеца.

Димитров си тръгва с € 4080 от наградния фонд, но не взема точки за световната ранглиста, където е №85. След Букурещ Григор пристига в София за лагера на националния отбор преди турнира от трета група на зона „Европа” на Davis Cup, който е от 2 до 5 май. Капитанът на тима Огнян Илиев събира избраниците си на 27 април.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини