Отново финал Вика – Маша



28-04-2012 00:00 | Станко Димов
Първите две в световната ранглиста Виктория Азаренка и Мария Шарапова ще играят на финала на турнира на клей от категория „Премиер” в Щутгарт. Двете ще спорят за титлата за трети път този сезон.

Азаренка надигра убедително четвъртата в схемата и света Агнешка Радванска с 6:1, 6:3. Тенисистката от Беларус постигна пет пробива и допусна само един в полуфиналния двубой.

Далеч по-трудно Шарапова се класира за мача за титлата. В двучасов двубой рускинята надигра третата Петра Квитова с 6:4, 7:6(3). Маша направи един пробив в първия сет. Във втория чешката левичарка доминираше, но не успя да вземе преднина. Шарапова проби при единствената си възможност в сета, за да дръпне с 6:5.

След това сервираше за мача, но Квитова спаси мачбол и най-сетне успя да направи брейк при 11-ата си възможност и да прати частта в тайбрек. В него бившата номер едно в света поведе от първата точка, стигна до 6:3 и приключи при следващото разиграване.

Азаренка води с 5-3 победи срещу Шарапова. Тази година Вика се наложи над съперничката на финала на Откритото първенство на Австралия (6:3, 6:0) и в Индиън Уелс (6:2, 6:3). На червени кортове обаче двете са играли само веднъж. Миналата година в Рим Маша се наложи след 4:6, 3:0 и отказван на съперничката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини