Григор с бърз успех в Прага



08-05-2012 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа четвърта поредна победа на червени кортове. В първия кръг на турнира от сериите „Чалънжър” в Прага той се наложи над чеха Ян Хайек с 6:3, 7:5 за един час и 13 минути игра. Националът спечели и трите си мача миналата седмица за Купа „Дейвис” на турнира в София.

Григор спаси две възможности за пробив на съперника и на свой ред нанесе удар, като постигна брейк за 5:3. След това националът сервираше за сета. Хасковлията поведе с 40:0 с шестия си ас и спечели частта още при първата си възможност.

Димитров започна с пробив срещу 28-годишния Хайек и втория сет. Чехът успя да го върне при 4:4. Григор продължи да играе на ниво и направи брейк за 6:5, след което сервираше за място на осминафиналите. Първата ни ракета стигна до два мачбола и затвори двубоя още при първия.

За достигането си до осминафинал Григор взе 8 точки за световната ранглиста, където е №96 сега, и 1460 евро от наградния фонд на чалънджъра.

Следвашият съперник на Димитров е 150-ият в класацията на АТР Аляз Бедене от Словения. Двамата не са се срещали до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини