Гришо изпусна 2 мачбола и отстъпи



09-05-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отстъпи на словенеца Алияз Бедене с 6:3, 5:7, 2:6 на осминафиналите на чалънджъра на клей в Прага, който е с награден фонд 85 000 евро. Петият в схемата национал имаше два мачбола при 5:4 във втория сет.

Григор имаше проблеми само в първия гейм на стартовия сет, когато още не беше навлязъл в ритъм. Хасковлията, който на 16 май ще навърши 21 години, спаси три точки за пробив, но при четвъртата 150-ият в света словенец успя да направи брейка.

До края Димитров не позволи друга възможност за пробив почти до края, а на свой ред направи три – два в първия сет и един във втория. При 5:4 във втората част Гришо сервираше за мача. Бедене обаче поведе с 40:0. Лидерът на националния ни отбор обаче отрази трите точки за брейк и на свой ред на два пъти стигна до мачбол. В крайна сметка съперникът успя да върне пробива и да изравни резултата. После българинът застана на линията за начален удар, за да вкара сета в тайбрек при 5:6. Григор спаси един сетбол, после имаше точка за 6:6, но в крайна сметка загуби частта.

Димитров допусна пробив за 1:3 в решителния сет. При 2:5 българинът сервираше за оставане в двубоя. За съжаление Гришо допусна нов пробив и всичко свърши.

Хасковлията си тръгва от чешката столица с осем точки за световната ранглиста, където е №96. Следващата седмица Григор ще играе на турнира на АТР в Ница.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини