Федерер оцеля срещу Раонич



10-05-2012 00:00 | Станко Димов
Третият в световната ранглиста Роджър Федерер трудно се класира за третия кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Мадрид, който се играе на син клей. Швейцарецът надделя над Милош Раонич от Канада след 4:6, 7:5, 7:6(4).

Роденият в Подгорица Раонич наниза 21 аса в мача. Той взе първата част след пробив в деветия гейм. След това рекордьорът по титли от Големия шлем успя да изравни сетовете. В заключителния Федерер се спаси от пробив и докара мача до тайбрек. В него поведе с 6:4 точки и успя да приключи при първата възможност.

В третия кръг Роджър, който не бе играл от март, ще се изправи срещу №14 в схемата Ришар Гаске. Французинът се справи с Виктор Троицки от Сърбия със 7:5, 6:3.

Вторият поставен Рафаел Надал продължава по план. Той надигра с 6:2, 6:2 Николай Давиденко. Така испанският левичар има вече 11 поредни победи на клей при съотношение в сетовете 22-0. Следващият опонент на Рафа е Фернандо Вердаско.

При жените световната номер едно Виктория Азаренка е на четвъртфинал в Мадрид. Тенисистката от Беларус надделя над бившата водачка в световната ранглиста Ана Иванович с 6:4, 6:4. Вика успя да реализира четвъртия си мачбол. Следващата й съперница е китайката Ли На.

Шампионката от 2011 година и №3 в схемата Петра Квитова неочаквано отпадна. Чехкинята загуби от своята сънародничка Луцие Храдецка с 4:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини