Седем българи в основната схема в Пловдив



14-05-2012 00:00 | Станко Димов
Седем български тенисисти намериха място в основната схема на международния турнир Carlsberg Cup в Пловдив, който е организиран от Българската федерация по тенис и е с награден фонд 10 000 долара.

Според класирането си в световната ранглиста в нея намериха място шестият поставен Тихомир Грозданов (на снимката), националът Димитър Кузманов и Валентин Димов. Квалификациите премина Динко Халачев, а с „уайлд кард” участват Петър Трендафилов, Димитър Петров и Александър Лазов.

Във вторник на кортовете на ТК „Локомотив”, ако времето позволи, от българите ще се появят Петров и играчът за Купа „Дейвис” Трендафилов. Останалите ни тенисисти ще започнат в сряда. Димитър Петров излиза срещу водача в схемата Антал ван дер Дайм от Холандия, а Петър Трендафилов трябва да играе с Михаил Балмашов от Русия.

Полуфиналистът от първия фючърс Carlsberg Cup във Варна Грозданов започва срещу Иржи Школоудик от Чехия. Халачев играе срещу №5 Едоардо Еремин от Италия. Съперник на Лазов ще бъде Мануел Санчес от Мексико. Кузманов среща Леонардо Тавареш от Португалия. Димов ще трябва да играе срещу втория в схемата шампион от Варна Иван Сергеев от Украйна.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини