Пиронкова отстъпи на Канепи



24-05-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналите на турнира от категория "Премиер" на клей в Брюксел с награден фонд 637 000 долара.

Тя отстъпи на осмата поставена Кая Канепи от Естония с 3:6, 1:6 след час и 20 минути игра.


Първият сет бе доста динамичен и предложи интрига на публиката в белгийската столица. 26-годишната Канепи реализира пробив за 2:0, но в петия гейм Пиронкова спечели подаването на съперничката си на нула. При 3:3 46-ата в света пловдивчанка имаше два брейкпойнта, но не се възползва от тях. При последвалия си сервис гейм Цвети допусна нов пробив и изостана с 3:5. Българката пропусна чудесен шанс да остане в сета, когато в деветия гейм поведе с 40:0 при сервис на Канепи. Естонката обаче обърна развоя на гейма и така сложи край на сета при 6:3 след 41 минути игра.

Канепи проби за 2:1 във втория сет. Преимуществото на Канепи се затвърди още повече с нов пробив за 4:1, след което тя спечели подаването си на нула в шестия гейм. Сервирайки за оставане в срещата, Пиронкова успя да спаси два мачбола, но при третия не издържа и отново се пропука. Това бе пети двубой между двете тенисистки и трета победа за първата ракета на Естония.

За достигането си до 1/4-финалите българката си заслужи 16 375 долара от наградния фонд и 120 точки за световната ранглистата.

В петък Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще научат съперниците си на Roland Garros, който започва в неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини