Пиронкова спечели след обрат срещу Викмайер



29-05-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова започна успешно участието си в Париж на Откритото първенство на Франция. Тя се наложи над Янина Викмайер от Белгия след 3:6, 6:0, 6:3. Следващата опонентка на лидерката на националния ни отбор ще бъде шампионката на Roland Garros от 2010 г. и финалистка от миналото издание Франческа Скиавоне.

В първата част Цвети, която игра с превръзка на лявата китка, допусна брейк за 1:3, който не успя да навакса. В заключителния гейм пловдивчанката имаше точка за връщане на пробива, но Викмайер оцеля и затвори сета.

Пиронкова постигна пробив за 2:0 в следващата част, а после спаси и точка за рибрейк, за да затвърди. Първата ни ракета продължи да натиска и проби за 4:0. При 5:0 Цветана профука три сетбола, но при четвъртия постави 36-ата в света белгийка на колене.

Цвети започна с пробив и решителния сет. Тя взе подаването на съперничката за 2:0, но веднага след това Викмайер върна брейка. Пиронкова продължи да налага волята си, въпреки негативните реакции на френската публика. Така тя проби пак за 4:2. При 5:3 сервираше за мача, стигна до точка за място в следващия кръг и я реализира.

Българката защити 100-те си точки от миналата година за ранглистата, където е №41 сега. Във втория кръг Цветана излиза срещу №14 в схемата Франческа Скиавоне от Италия, която победи японската ветеранка Кимико Дате-Крум с 6:3, 6:1. Българката е загубила и четири сблъсъка с тенисистката от Милано. На клей те са играли само веднъж – при последната си среща миналия май в Брюксел – 2:6, 5:7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини