Ноле оцеля от 0-2 сета, Вика отпадна



03-06-2012 00:00 | Станко Димов
Сериозни изпитания имаха водачите в световните ранглисти на тенисистите в неделя на Откритото първенство на Франция. Новак Джокович го издържа и е на четвъртфинал в Париж, докато Виктория Азаренка отпадна. Роджър Федерер пък подобри собствения си рекорд по четвъртфинали в Големия шлем

Ноле загуби първите два сета срещу №22 в схемата Андреас Сепи, но успя да направи обрат и да спечели след 4,18 часа с 4:6, 6:7(5), 6:3, 7:5, 6:3. В заключителната част сърбинът проби за 4:2 след двойна грешка на Сепи. В следващия гейм италианецът имаше възможност за рибрейк, но я пропиля.

На четвъртфиналите Джокович очаква победителя от мача Жо-Вилфред Цонга – Станислас Вавринка.

Рекордьорът по титли от Шлема Роджър Федерер в трети пореден мач загуби сет. Той се наложи над храбрия „щастлив губещ” Давид Гофен с 5:7, 7:5, 6:2, 6:4 109-ият в света 20-годишен белгиец сериозно затрудни швейцарския ас в първите два сета и заслужи овациите на публиката. След мача Гофен призна, че в стаята му има плакат на Роджър. Федерер се класира за 32-и пореден четвъртфинал в голямата четворка.

При дамите Доминика Цибулкова, №15 в схемата, отстрани първата в света Азаренка с 6:2, 7:6(4). Словачката беше загубила седем от предишните осем мача срещу Вика. Загубата на тенисистката от Беларус може да й коства водачеството в ранглистата. Ако Мария Шарапова достигне до финала на Roland Garros, тя ще оглави класацията на 11 юни.

Цибулкова, която игра полуфинал в Париж преди три години, очаква в следващия кръг Саманта Стоусър, която преодоля трудно Слоан Стивънс със 7:5, 6:4.

В друг четвъртфинал ще се срещнат Сара Ерани и Ангелик Кербер. Италианката отстрани бившата шампионка Светлана Кузнецова с 6:0, 7:5 и за първи път достигна до тази фаза в турнира от Големия шлем във Франция. Германката се справи с Петра Мартич с 6:3, 7:5 и също за първи път стига четвъртфинал тук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини