„Посланик” Пиронкова разказва за България



03-06-2012 00:00 | Станко Димов
Много обичам баница, която баба ми приготвя страхотно. Българската кухня е много близка до турската и гръцката и всичко е вкусно. За мен нашата храна е най-добрата в света.

В това уверява чужденците Цветана Пиронкова. Нашата звезда в тениса е посланик на Турнира на шампионките, който за първи път ще се състои в новата зала “Арена Армеец” в София от 30 октомври до 4 ноември. Пловдивчанката разговаря в Париж с мениджъра по комуникациите в WTA Адам Линкълн, който предостави текста на официалния сайт на заключителното за сезона състезание.

„На първо място съм много щастлива, че за първи път ще играя пред българска публика на такъв голям турнир. Мисля, че на всички тенисистки ще им бъде интересно да разгледат София и България. Природата е невероятна, а в моя роден Пловдив също има какво да ви хареса. Например Стария град и всеки, който иска да отиде там, е добре дошъл.

В София има музеи, руска църква и прекрасна планина съвсем наблизо, казва се Витоша, много приятно място за туризъм. Разбира се, и новата зала, с каквато за първи път България разполага”, допълни Пиронкова.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини