Федерер: Обидно беше да загубя втория сет



09-06-2012 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер приключи на полуфинал участието си в Откритото първенство на Франция по тенис. Третият в схемата швейцарец отстъпи на водача Новак Джокович с 4:6, 5:7, 3:6. На пресконференцията след мача Роджър не скри разочарованието си от загубата в Париж.

„По пътя до полуфинала показах добра игра. Исках да победя е в този мач, но срещнах съперник, който беше по-силен от мен. Беше много обидно да загубя втория сет (б. а. – в него водеше с 3:0 и два пробива), когато имах сериозно предимство. Същото може да се каже и за първия, когато излязох напред с пробив. В третата част играта ми беше далече от идеалната. Смятам че ако не бях загубил първите два сета, всичко щеше да бъде различно”, каза Роджър.

„Постарах се да се представя добре на Roland Garros. През 2009 година станах шампион тук и парижката публика винаги ме е поддържала. Исках да изпитам същите емоции, но тази година това се оказа невъзможно за мен”, призна 30-годишният баща на близначки.

Роджър Федерер е на мнение, че на финала напрежението ще бъде върху Джокович, а не върху Надал. Защото сърбинът ще се опита да спечели и да има и четирите титли от Шлема едновременно, което било изключително трудна задача.

Следващото участие на швейцареца е на турнира на трева „Гери Вебер” в германския град Хале.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини